måndag 30 april 2007

Piratfoto rövade henne på examen

Lärarstudenten Stacy Snyder, 27, får inte ut sin examen på grund av att hon posar som pirat på MySpace. Det är Millersville University i USA som vägrar att utfärda en examen.

e24 skriver att på fotot, som togs för två år sedan på ett Halloween-party, har Stacy Snyder på sig en pirathatt och höjer ett plastglas. På glaset syns logotypen för ett populärt godismärke.

Ledningen för universitetet anser att fotot kan anses uppmana underåriga ungdomar att dricka alkohol. (Som om det vore det värsta man kunde bli inspirerad till på Internet.) Studenten bad om ursäkt men det hjälpte inte.

Undrar hur vanligt det här kommer att bli -- under en övergångsperiod. Gamlingar, som inte har en aning om vilken "netikett" som gäller, tror att det här är värsta big dealen. Samtidigt kanske många unga är lite väl naiva och tar ut svängarna lite väl mycket när de lägger ut foton, blogginlägg och kommentarer på nätet. Det finns ju kvar. Och det är ju ingen hemlighet att folk googlar varandra hejvilt. Arbetsgivare, vänner, flirtar. Och tydligen även examinatorer.

Inga kommentarer: