tisdag 15 januari 2008

Fejan -- en flickas bästa vän!

Facebook är inte bara ett socialt nätverk, det är också en flickas bästa vän. Mer precist: det är vad du behöver för att inte köpa grisen i säcken. Det är en komplett innehållsförteckning över han som kan bli mannen i ditt liv.*

På Facebook kan du se honom i olika vinklar, du kan se hur han klär sig, vilka sammanhang han tycker det är viktigt, eller helt oviktigt, att han syns i.

Du kan enkelt se om han är singel, engaged eller married. Och med vem i så fall. Du kan se vad han letar efter, var han bor och vilken politisk läggning han har.

Du kan se hans vänner, både i album och bland friends, och hur många de är. Har han orimligt få vänner, så att det är befogat att tro att han är lite asocial -- eller är de så många att det finns anledning att misstänka att det inte finns något utrymme för dig i hans liv?

Du kan se hur han uttrycker sig. Kommenterar han festbilder med "Gu va söt du e =) Haru ätit socker lr ;)" eller skriver han "Se där, det där måste varit precis innan du sjöng en glunt. Festligt!"

Du kan se hans hem, med hans goda eller frånvarande inredningssmak, du kan se om hans mamma varit där, kanske kan du få en skymt av hans bokhylla och se om där finns något av Klas Östergren eller om han samlar på Aftonbladets klassikerserie.

Du kan se var han helst semestrar, du kan se vad han drack i Thailand, och om han brukar festa i skärgården eller på klubb inne i stan. Du kan se hur full han blir på fester och hur ofta en tjej hamnar i hans knä på festbilder. Du kan se vilka han har hookat upp med (och jämföra dig med dem).

Du kan se vilka applikationer han valt och vilket som är hans Stripper name. Har du tur har han gjort German Philosopher-testet och blivit Heidegger. Du kan se vilka grupper han gått med i och vilka filmer hans vänner har funwallat honom. Du kan läsa hans vänners kommentarer på hans wall och få en uppfattning om vad de är för några. Du kan gå vidare till deras sidor och se vad han svarade.

Du kan se om han ställt någon smart fråga och hur många bilder han själv är taggad i. Du kan se vilka som kallar honom Top friend och hur många som tycker att han är en Hottie.

Du kan ana om han gillar sport. Om han har ett fotointresse lär du märka det. Likaså om han gillar att åka skidor eller på annat sätt vara ute i naturen -- då kommer du säkert hitta hela album som heter "Kebnekaise i september", "St Moritz 2006" och annat.

Syskon dyker upp förr eller senare på någon bild och kanske till och med hans föräldrar. Om hans familj eller han själv har en hund eller något annat husdjur kan du bara inte missa det. Antagligen är det med redan på hans profilbild.

Just profilbilden är såklart viktig. Posar han uppenbart och bara syns på ett dramatiskt sätt till två tredjedelar eller står han barfota och sjukt nöjd på tre meters avstånd från kameran med en nyfångad gädda i handen? Sånt säger något om en person.

Skriver han något fyndigt med litterära eller populärkulturella referenser efter sitt namn, där "is" fanns förut, eller låter han samma meddelande finnas kvar i flera dagar? Står det "röjer järnet!" ända till tisdag? Då kanske han inte är så... aktuell.

När du har gått igenom allt det här och gjort plus och minuslistor har du inget att förlora. Känns det rätt och fortfarande spännande, fast du vet nästan allt om honom så go for it. Poke-poke-poke!

* Visst går det lika bra att hitta kvinnor på Fejan.

2 kommentarer:

Reblo sa...

så sant, så sant

Anonym sa...

"Fröken Look - om sådant som påverkar oss" ?