lördag 13 oktober 2007

Könskrig om relationer, sex och normer

Har precis tagit en runda på stan och köpt antologin Könskrig med undertiteln "hur vi delas upp och hur vi hör ihop". Det handlar om "vårt krig mot kriget mellan könen och klyschorna som delar upp oss".

I pressreleasen heter det att "Könskrig är en blivande klassiker som samlar samtidens absolut mest moderna tänkare. De är unga. De är medvetna. De tror på sig själva och mänskligheten." Här blandas texter från journalister som Karolina Ramqvist och Sonja Schwarzenberger med författare som Manne Forssberg och bloggare som Elin Alvemark och Katrine Kielos.

De skriver om relationer, sex och normer -- och om kampen om rätten att definiera sig själva. Ska bli intressant helgläsning!

Läs intervjun i GP med redaktörerna Elin Alvemark och Tove Leffler.

Andra bloggar om: , , , , , , .

1 kommentar:

Kajen sa...

Jag tycker att jag också vill ha boken. Väntar på recensionsex, men jag får väl gå och köpa den själv helt enkelt. :)

Vore kul att höra dina tankar om innehållet.

By the way missade jag din kommentarsfight i tidigare inlägg. Och sen när jag väl ville ge mig in i matchen så blev jag så trött. Det känns ibland lönlöst att argumentera mot människor som inte vill se, som inte vill ta in andras perspektiv eller försöka tänka utanför sina skeva ramar. Var börjar man liksom? Går det att nå fram? Kan jag förstå andra? Kan du förstå mig? Vem vill förstå? Vem vill bara påverka? Jag känner att jag är fast någonstans i mitten mellan alla roller. Men det det där har jag ju bloggat om så det är old news. :)