torsdag 11 oktober 2007

Om man kritiserar manligheten är man en könsrasist?

Det här är intressant. Förra inlägget, om män, män, män, skrev jag när jag åt min frukostgröt. Jag har ännu inte hunnit äta lunch och det är nu 27 kommentarer. Det blir aldrig så många kommentarer, så många upprörda människor, som när man skriver om manligt och kvinnligt och ber om en förändring i hur världen ser ut.

Några av de som skrivit är riktigt kloka. Pekpinnen skriver att det alltid går "att plocka fram undantag från regeln. Dessutom handlade det om MANLIGHETEN inte om MÄN. Kvinnor / tjejer kan också uppfostras eller lära sig 'att vara lojala mot gruppen, att vara starka och aggressiva och att inte ge upp om någon tuppar sig'. Vilket gör det ännu lite mer tragiskt."

Det handlar inte om att kvinnor är bättre än män. Män är heller inte bättre än kvinnor. Vi är människor, men uppfostras att bli något som inte är vi. Och det är då det blir så fel!

"För att man säger att våld generellt är vanligare hos män", skriver Kristina, " innebär det INTE att man också säger att kvinnor är oskyldiga. själva poängen i det fröken look skriver, är ju att våld inte är en 'naturlig' föreetelse, varken hos män eller kvinnor, utan något man tar till när det brister på andra sätt. MEN att våld har blivit en del av den skapade manligheten. de artiklar om kvinnors våld som ni plockat fram här är utspridda över nästan ett års tid. de händelser hon skriver om har alla hänt på under en vecka. kan man verkligen inte se ett mönster i det, då är man både blind och dum.

Kristina fortsätter: "varför är det så, att man ALDRIG kan kritisera MANLIGHETEN, alltså de förväntningar som ligger på hur människor med snopp ska vara, utan att alla automatiskt tror att man hatar män?den enda förklaring jag finner, är rädsla. män, jag älskar er, men ta för fan och gör upp med eran könsroll nu. det är inte skoj längre.och, med uppenbar känsla för stil borde vara obligatorisk läsning för alla.

ok, en sak till. det här handlar inte om män mot kvinnor. det handlar om samhällskonstruktioner som trycker ned och skadar människor under sig, både män och kvinnor. varför verkar så många tro att om män är onda då är kvinnor goda? klarar ni verkligen inte att tänka i flera dimensioner än en?"

Anonym menar istället att jag har missat poängen: "Det är inte Män.Det är förvirrade,rädda småpojkar,inget annat.Som tror att allt måste lösas med våld.Bara det att dom är beväpnade,visar ju den stora rädslan."

Det är intressant det anonym skriver. Kan någon utveckla det? Varför blir det så när man är rädd och otrygg -- varför tar man till våld för att lösa problem?

Heja, fortsätt!!! Tänk, argumentera, kommentera, skriv!

(Men undvik personangrepp -- för det visar bara att argumenten har tagit slut.)

Inga kommentarer: