torsdag 4 juni 2009

Folkpartiet när en abortmotståndare vid sin barm

Roland Utbult är inte bara en av Folkpartiets kandidater till EU-parlamentet. Han är också abortmotståndare och med i gruppen Ja till livet på Facebook.

"På sin kampanjsida på internet kritiserar Utbult bland annat andra som är för abort och beklagar sig över att FP inte attraherar kristna väljare. Man kan fråga sig hur Utbult hamnat på FP:s lista, och vad säger det om jämställdhetsfrågornas ställning i Folkpartiet! Om FP är det feministiska parti de hävdar kan de orimligen ha en abortmotståndare på EU-listan!" skriver Gudrun Schyman på sin blogg.

Hon fortsätter:

"Tyvärr får Utbult sällskap om han hamnar i EU-parlamentet. Det nämligen finns liknande röster bland konservativa rörelser och religiös och politisk högerextremism i EU. Dessa går hand i hand när det gäller att sätta kvinnan med stort K på piedestal, som bärare av kärnfamiljskonceptet, samtidigt som man fråntar henne både medborgerliga och mänskliga rättigheter."

Vad EU verkligen inte behöver är fler konservativa abortmotståndare. Och jag hoppas att det endast är av misstag som Folkpartiet när en abortmotståndare vid sin barm.

Inga kommentarer: