måndag 8 juni 2009

Valvakan var början på något helt nytt

Det slutliga resultatet hamnade på 2,2 procent, eller cirka 66 000 väljare som lade sin röst på Fi. I min valkrets, Midsommarkransen Ö i Hägersten, var det så många som 9,9 procent.

Det känns väldigt, väldigt bra trots att det inte blev ett mandat. Fi är ett etablerat parti nu, ett parti som media inte kan välja bort i sin rapportering. Ett parti som det är okej att rösta på. Ett parti som kommer att få mer och mer att säga till om. Som kommer att sätta jämställdhet och mänskliga rättigheter på den politiska kartan på allvar inför riksdagsvalet nästa år. Som kommer att sätta press på de andra partierna.

Valvakan var inte slutet på EU-valet, det var början på något helt, helt nytt. Lita på att ni kommer att höra mer från Fi. Nu kör vi.

Nu. Kör. Vi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

2 kommentarer:

Sprainerd sa...

Jag röstade inte på Fi men blev väldigt glad över ert valresultat. För Fi behövs! Grattis

Anonym sa...

Funderar på hur det hade sett ut om Benny A hade stött en kandidatur för Gudrun som förstanamn för vänsterpartiet (kanske valsamverkan med F!?). Tror att ännu fler än 2% hade stött en sådan kombination.

Nu misstänker jag att ni, fi, inte är intresserade av en sådan samverkan; men ändå ... tänkte bara att det kunde vara något att fundera över i framtida val.

/ Fredrik