söndag 7 juni 2009

Maria Agrell: "Det känns viktigt att någon kämpar för förändring"

"Jag har röstat i EU-valet. Och min kandidat är Gudrun Schyman, fastän jag varken är vänsterpartist eller radikal feminist. Jag tänker berätta varför", skriver Maria Agrell som bor i Barcelona.

"När man bor i ett EU-land där det inte finns förskola som människor har råd med, där föräldrar inte kan vara hemma från jobbet när barnen är sjuka utan det förutsätts att mormor eller farmor tar hand om ens febriga barn, när papporna bara har rätt till 10 dagars föräldraledighet och mammorna endast 3,5 månader, när det krävs att folk sitter på kontoret fram till 20.00 på kvällen känns det viktigt att någon kämpar för förändring.

Håller inte med om alla Gudrun Schymans åsikter, men jag tycker att hennes röst behövs. Upplever att hon är tillräckligt driven för att röra om ordentligt bland traditionella värderingar i EU-parlamentet. Schyman kan driva debatt, skapa opinion och långsiktigt förändringsarbete för en angelägen fråga som ger bättre förutsättningar för både män, kvinnor och barn i framtiden."

Läs hela.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

1 kommentar:

Maria Agrell, Barcelona sa...

hej johanna.

roligt att bli citerad.