torsdag 26 juli 2007

Det är KVÄLLSPRESSEN som är RUBBAD

Idag har en av kvällstidningarna på sin löpsedel (förutom den där Bond-filmen som de envisas med):

Sömnrubbningar du
INTE MÄRKER
kan ge dig
HJÄRNSKADOR

De vill skrämma upp oss som faktiskt kanske sov lite oroligt i natt. Kanske var det inte bara den knöliga kudden -- kanske var det en sömnrubbning. Som jag knappt märkte. Och den kan ge mig HJÄRNSKADOR. Kanske den typen av skada jag är allra mest rädd för. Antagligen för att omgivningen troligtvis märker den innan jag själv skulle göra det, och för att det då inte finns någon återvändo. Och det vet kvällspressen.

Vad jag undrar är varför inte kvällspressen någon gång tar hela klivet och sätter på löpet:

DET ÄR
FARLIGT
ATT LEVA

För det är ju det enda de skriver om. Hur farligt det är att åka till Sunny Beach om man är ung och vacker, hur farligt det är att köra traktor om man är bonde, hur farligt det är att laga en elledning efter ett strömavbrott om man är elektriker, hur farligt det är att bada i en sjö om man är sju år och älskar att äntligen ha lärt sig simma, hur farligt det är att köra bil i nittio på en nittioväg om man har körkort, hur farligt det är att dricka lightläsk. Och så vidare.

De lever på vår rädsla.

Tänk på det
NÄSTA GÅNG DU
bläddrar i en
KVÄLLSTIDNING

2 kommentarer:

John Eje Thelin sa...

"Fear destroys" som Jon Anderson så fint skaldade en gång i tiden.

isabelle sa...

yup. de utger sig för att vara något slags frälsare som har initierad esoterisk kunskap om vad som är farligt, som man bara kan delges om man köper tidningen.