torsdag 26 juli 2007

Nära ögat för Facebook

Så var Facebook-sagan all. Kanske. DN skriver idag att Mark Zuckerberg, grundaren av Facebook, anklagas för att ha knyckt delar av källkoden från sin förra arbetsgivare.

Facebook har på kort tid blivit en succé. 31 miljoner användare i hela världen och 80 000 användare i Sverige som kollar in varandras partybilder, skriver på varandras väggar och poke-poke-pokar varandra.

Men nu är det alltså kanske slut på det roliga. Mark Zuckerberg står anklagad för bedrägeri, upphovsrättsintrång och kontraktsbrott och obehörigt utnyttjande av affärshemligheter.

Mark Zuckerberg och Facebook nekar till anklagelserna och kräver att ärendet läggs ned. Enligt deras advokat är fallet inte mer än en "gammal dispyt mellan Harvardstudenter", enligt AFP.

Kanske läge att starta en grupp i Facebook som heter "We who believe Mark is innocent and want Facebook to remain". Eller vänta på att någon köper upp klabbet.

1 kommentar:

Robin sa...

Jag misstänker att det är upplagt för en ekonomisk uppgörelse...
Om de nu har ett case.

I US of A brukar man ju vara lite lagom hal och vänta med att stämma tills det är läge att klämma ur mångmiljardbelopp...

Ja, gisses.