onsdag 11 juli 2007

Ny undersökning visar: tre av fyra delar av Johanna består inte av fett

ALMEDALEN. En undersökning som Apotekets Hälsotorg gjort idag visar att Johanna Look till endast 26 procent består av fett. En kvinna i Johannas ålder och storlek ska ha ett mått på mellan 21-33 procent, vilket visar att Johanna är oförskämt normal.

-- Jag är nöjd med resultatet. Det är möjligt att en mindre höjning skett under den senaste veckans osunda Almedalsleverne med ett par glasspinnar och några skvättar med rosévin, säger Johanna Look.

Förutom en del fett består Johanna Looks kropp av 47,8 kilo fettfri vävnad, varav 35,0 kg vatten.

Metoden som använts för att få fram resultatet är en bioimpedansvåg. Det är en relativt tillförlitlig metod som dock fungerar bäst vid upprepade mättillfällen så att en jämförelse kan göras.

-- Inget kan egentligen fastställas i dagsläget eftersom vi inte har något referensmaterial sedan tidigare. Det här är första gången jag gör den här typen av undersökning, säger Johanna Look.

Ett par månader med hård träning och en proteinrik kost kan med största sannolikhet påverka fettprocenten med flera procentenheter.

-- Jag vet inte om jag kommer att prioritera den omställningen just nu. Jag är ganska bra som jag är, säger Johanna Look.

Samtidigt togs ett blodtryck. Det visade normala värden.

3 kommentarer:

Bisonfredrik sa...

Stor humor. Genreparodi är den bästa parodin. Men samtidigt skönt att veta att allt står rätt till förstås. Känns tryggt.

Enannan sa...

Underbart! Det måste vara helt fantastiskt att få ett svar som detta - svart på vitt liksom...

Kram från en-som-ännu-inte-har-vågat-ta-steget-att-genomföra-ett-liknande-test

Alfred sa...

Helt underbart! Allt blir så mycket lättare att ta till sig nedbrutet på pressmeddeliska.