Researcharbete på byrån är väldigt lärorikt.
Visste du till exempel att en 100 gram hamburgare kräver 2000 liter vatten under produktionen? Det skriver Sundsvalls tidning i en artikel som handlar om utställning om vattensituationen längs Jordanfloden som studieförbundet NBV ordnar i Sundsvall.
Ytterligare en anledning att minska på sin köttkonsumtion.
torsdag 19 juli 2007
Orimligt mycket vatten för en burgare
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vad betyder "under produktion" i sammanhanget? Det som kon dricker, kylarvatten under transporterna, köttarbetarnas lunchdryck, diskvatten i fabrikerna, ...?
Bara för att färskvatten använts en gång blir det inte otjänligt. Ditt lokalt producerade kött påverkar nog inte heller vattennivån i Jordanfloden. Det känns som att "badbassäng[en] där turister bekymmersfritt badar i litervis med klorvatten" är ett större problem. Eller så är det jag som är naiv och du som är i PR-branschen.
Jag tycker tanken om ett framtida "vattenkrig" låter rimligt. Men 2000 liter vatten för en burgare? Hmm. Skulle vilja se det mer specat innan jag kan tycka något.
Kanske är mitt nya bloggprojekt i fara. Måste fundera.
Skicka en kommentar