måndag 12 februari 2007

Skrällen i Skandinavium

Vem hade hört talats om Marie Lindberg före helgen? Knappt någon, förutom en klass sjuåringar i Munkedal. Men så skrällde Marie i helgens deltävling av melodifestivalen i Skandinavium och ska plötsligt stå på scenen i Globen och sjunga sin egenskrivna och -komponerade låt. Något hon själv aldrig kunnat tro.

Jag har inte hört låten men däremot såg jag Marie i SVT:s morgonsoffa i morse. Och så självklar hon var. Endera är hon en naturbegåvning på att sitta i soffan och prata med en journalist eller så är hon rapidtränad av en mediatränare. Så naturligt okonstlad som hon verkade så sätter jag en slant på det första. Man blir glad när man ser sådana ostylish talanger som bara äger tv-soffan genom sin ödmjuka framtoning.

Till skillnad från många av dagens kändisar som egentligen inte gjort... så mycket. Förutom att, som Dagens Media skriver, betalat en pr-konsult 4000 kronor i timmen för att, i bästa fall, synas och få utrymme i media. För femtiotusen i månaden jobbar en snubbe heltid för att marknadsföra dig och då kan han/hon nästan inte misslyckas. Våra femton minuter var i rampljuset är nu för tiden bara en fråga om pengar. Billigt undan kommer man bara om man har talang. Som Marie. Grattis!

Inga kommentarer: