tisdag 30 januari 2007

Kulturvärlden rasar mot schlagersångares hårtransplantationer

Så skulle en kvällstidning kunnat formulera det. När problemet i själva verket är proportionerna i den mängd medieuppmärksamhet som tilldelas schlagerstjärnors aktioner mot sina kroppsliga tillkortakommanden kontra kultur i vid (men tillräckligt smal för att inte inrymma ovanstående) bemärkelse.

Jämförelsen är inte min. På www.kulturchock.nu skriver de att "i ett samhälle där en schlagersångares hårtransplantationer får mer medieutrymme än tänkare, filosofer och författare behövs de svenska kulturtidskrifterna mer än någonsin. Därför har vi startat Kulturchock, ett projekt som ska få fler att upptäcka den flora av tidningar som behandlar allt från litteratur, lyrik och konst till vetenskap, filosofi och forskning. Tidningar som går på djupet och inte anpassar sig efter förväntade tankegångar eller format."

Det fantastiska är att du kan testa en valfri kulturtidskrift -- helt gratis, rätt hem i brevlådan! Bara att välja och vraka bland guldkorn som Bang, Gringo, Bon, Galago, Bild&Bubbla, Slöjdforum med många flera, fylla i namn och adress och trycka på skicka.

Kulturchock är ett projekt som finansieras av Statens kulturråd och genomförs av Nätverkstan Ekonomitjänst (Nätek).

Inga kommentarer: